Субота
18.05.2024
06:12
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сайт заступника директора школи Шуміхіної С.І.
Головна » 2015 » Грудень » 8 » Заступнику директора на замітку
20:23
Заступнику директора на замітку

Правове виховання учнів

Правове виховання учнів

Нині рівень правової культури населення України невпинно зростає. І загальноосвітнім навчальним закладам необхідно подбати, аби правове виховання учнів здійснювалося на належному рівні. Розвиток правосвідомості учнів, прищеплення їм поваги до закону, держави й демократичних цінностей відбуватиметься за умови, якщо адміністрація розробить і щорічно реалізовуватиме систему правових заходів.

Тож пропонуємо заступнику директора ознайомитися з публікаціями, що висвітлюють досвід проведення місячника правових знань та Всеураїнського тижня права в навчальних закладах. У межах місячника здійснюють профілактику негативних явищ в учнівському середовищі. Про те, як залучити батьків учнів до цієї важливої роботи, обернути їх в однодумців та здійснити спільний проект, читайте у публікаціях журналу «Заступник директора школи».

А як здійснювати соціально-психологічний супровід учнів групи ризику? Як правильно скласти психолого-педагогічну характеристику учня? Визначити рівень ризику появи неврозів в учнів? Про це ви дізнаєтеся із публікацій практичного психолога та соціального педагога.

Ознайомитися із дієвою рейтинговою системою оцінювання досягнень учнів, що значно стимулює їх до пізнавальної діяльності, активності в позакласній роботі, а головне — створює здорове конкурентне середовище в учнівському колективі, ви також зможете в листопадовому числі журналу.

Також до вашої уваги — публікація про визначення рівня розвитку здібностей учнів, у якій подано діагностичний інструментарій.

Традиційно перший семестр у навчальних закладах завершується новорічними заходами. Долучити учнів до глибинних традицій віншування Різдва в Україні дасть змогу постановка вертепного дійства, до якого учні разом із батьками та класними керівниками виготовлять пальчикові ляльки. Сценарій вертепу та майстер-клас з виготовлення пальчикових ляльок подано у журналі.

Докладніше про все це та багато іншого — на сторінках журналу «Заступник директора школи» № 11/2015. Ознайомлюйтеся з перспективним досвідом освітян України і хай вам вистачає сил і натхнення плекати покоління, яке зможе побудувати міцну державу!

Переглядів: 536 | Додав: Светлана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar