Субота
18.05.2024
07:14
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сайт заступника директора школи Шуміхіної С.І.
Головна » 2017 » Лютий » 22 » На допомогу вчителю до Дня вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні
06:34
На допомогу вчителю до Дня вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні

До заходів на вшанування Героїв Небесної Сотні

 Сценарії та конспекти.  Патріотичне виховання Виховний захід .

Нелегко проводити виховні заходи в школі за недавно минулими історичними подіями. 20 лютого вшановуємо пам’ять про тих, хто загинув за справу, яка досі не завершена Серед напрямів виховної роботи на 2016/2017 навчальний рік Інститут модернізації змісту освіти акцентував на національно-патріотичному вихованні молоді.

З-поміж заходів цього напряму — вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні.

Тож у  у загальноосвітніх навчальних закладах відбудуться єдиний урок та позакласні виховні години до Дня Героїв Небесної Сотні.

Пропонуємо розробку уроку до цього дня. 

Урок у старших класах «Пам’яті Небесної Сотні»

Мета: ознайомити учнів з основними подіями Революції Гідності, вшанувати пам’яті Героїв Небесної Сотні, формувати активну життєву позицію, виховувати гідність, справедливість, толерантність.

Обладнання: проектор комп’ютер презентація відеоролики свічки. Учні мають завчасно підготувати реферативні доповіді про Героїв Небесної Сотні.

Хід уроку

На початку уроку вчитель оголошує хвилину мовчання.

Демонстрація відеокліпу «Небесна Сотня». Учитель запалює свічку.

Вступ до уроку Немає жителя в Україні, який би не знав про трагедію, що сталася три роки тому на Майдані Незалежності. Під час Революції Гідності в самому серці України стався масовий розстріл людей. «Небесною Cотнею» зараз називають загиблих учасників Революції Гідності — масових акцій протесту протягом зими 2013-2014 років. Чому Небесна Сотня? На Євромайдані був прийнятий розподіл на сотні, аналогічно розподілу на військові загони часів Запорізької Січі. Сотні мали свої назви від регіонів, звідки приїхали люди, наприклад Чернігівська, Львівська тощо. Були також Афганська сотня, яка складалася з представників воїнів-інтернаціоналістів, і Жіноча сотня. Загиблих назвали Небесною Сотнею. Вважають, що їхні душі потрапили до раю і з неба Сотня продовжує охороняти Україну. Сьогодні, 20 лютого, ми відзначаємо День пам’яті Небесної Сотні. Чому сьогодні? Бо саме в цей день три роки тому вбито найбільше людей. За місяці боротьби їх було сотні. Сотні історій, сотні людських життів, сотні героїв! Сьогодні ми їх згадуємо, бо не маємо права забувати! Це дуже болюча тема. Постійно йде переоцінка політичних подій тієї зими. Згадаймо ж основні події, що змінила хід нашої історії. Інформаційне повідомлення «Основні події Революції Гідності» Наслідки Революції Гідності: повернення громадянських свобод, які були порушені «диктаторськими законами» створення можливостей для реформування й розвитку країни відновлення європейського курсу України становлення «іміджу» країни, утвердження думки світової спільноти про самобутню українську державу зростання самоповаги власне українських громадян, взаємодопомога та об’єднання навколо ідеї свободи і гідності, незалежно від регіону, етнічної та мовної приналежності. Загиблі люди з Небесної Сотні мали сім’ї та друзів, вчилися або працювали, мали захоплення та симпатії. Серед них були студенти й педагоги, художники та журналісти. Згадаймо деяких із них. Учні виступають із доповідями, які підготували заздалегідь. Базова інформація для вчителя про загиблих Заключення Мабуть, в останню перед розстрілом ніч хтось із цих хлопців згадував свою домівку, хтось свою дівчину чи сестричку, хтось мамині смаколики або друзів з університету. Але вони лишалися там, у серці Києва, і з Україною в серці. Дехто задається питанням: «Чи були вони жертвами злочину чи героями?». Історики говорять, що не можна одразу ж давати адекватну оцінку подіям: мають минути роки, стихнути емоції, загоїтися рани.

Держава визнала їх героями: їхніми іменами названо вулиці й площі в різних містах України 20 лютого, згідно з Указом Президента, відзначаємо День пам’яті Героїв Небесної Сотні усім загиблим під час Євромайдану посмертно присуджено звання Героя України. засновано державну нагороду — Орден Героїв Небесної Сотні, якою відзначають мужніх громадян за захист України, за самовіддане служіння народу. Небесна Сотня вірила в майбутнє України, заплативши за це найбільшу ціну, на яку здатна людина — життя. Тому маємо вірити в Україну і ми, бути чесними з людьми й собою, маємо боротися з несправедливістю! За матеріалами Ганни Колесової, методиста Славутицького міського методичного центру, Київська обл

Джерело: http://www.pedrada.com.ua/article/1195-qqq-17-m1-31-01-2017-do-zahodv-na-vshanuvannya-gerov-nebesno-sotn

Будь-яке використання матеріалів можливе лише за наявності гіперпосилання.

Переглядів: 788 | Додав: Светлана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar